Hyggekultur

Hvad er hygge?

Ordet “hygge” bliver brugt som aldrig før. Men hvad er hygge og hvad betyder det egentlig? Skulle man oversætte ordet, vil det vel “bare” være en definition af en livsstil.

Hygge er svært at bestille online – og svært af få hjem i en papkasse. Hygge er for den sags skyld svær at købe og sælge. Hygge opstår! Det er i blevet en stemning.

HVAD ER HYGGE FOR HYGGE?

Hygge er et begreb som opfattes meget individuelt. Der er mange definitioner, men som dansker ved vi, hvad det er, uden måske at kunne forklare det. Hos Hygge.dk elsker vi at hygge – og det vil vi gerne dele med dig! Derfor har vi bygget et univers op, som emmer af hygge og “alt” hvad det indebærer. Vi glæder os til at hygge os sammen med dig.
HYGGE ER EN STOR DEL AF DEN DANSKE KULTUR
Hygge handler om atmosfære og oplevelser – ikke så meget om ting. Det handler om at være sammen med mennesker, vi elsker. En følelse af at føle sig hjemme. En følelse af tryghed, af at være i ly for verden og kunne tillade sig at slappe af. Vi kan føre dybe samtaler eller bare slappe af og være stille sammen. Vi kan også bare sidde alene og nyde en god kop te eller kakao med et dejligt varmt tæppe omkring os – og med et tændt stearinlys eller mange på bordet.
HYGGE ER EN FØLELSE – den er individuel og vi forbinder en lang række ord med det at hygge.

For os defineres hygge bl.a. af ord som: Omgivelser, glæde, afslapning, langsommelighed, livsglæde, velvære, nydelse, nærvær, samvær, alenetid, stearinlys, sokker, ild i pejsen, brætspil, familie, venner og meget meget mere…

EN ANDEN KULTUR
Vi elsker at lade os inspirere, og hvorfor ikke gøre det steder, hvor man lever i en anden kultur? Vi tager en gang imellem til Indien, hvor vi lader os inspirere, og henter varer hjem til Hygge.dk. Vi arbejder med kultur og derfor bor vi i Designmejeriet. Designmejeriet arbejder med Kreativitet, Kultur, Kommunikation. Et samarbejde der bringer flere dimensioner ind og lader tingene vokse sammen. Læs mere om Designmejeriet

“THE LITTLE BOOK OF HYGGE”

Hygge er et begreb, som vi kender særdeles godt herhjemme i Danmark. Med “The Little Book of Hygge” indvier Meik Wiking nu også resten af verden i, hvad hygge egentlig er for noget. “The Little Book of Hygge” er en engelsksproget bog om hygge. Hygge er et ord, der ikke kan oversættes direkte til engelsk, men et ord som mere beskriver en helt særlig følelse, som vi danskere går højt op i. Den følelse vil Meik Wiking nu lære andre folkefærd. Der må jo være en grund til, at undersøgelser viser, at danskere er det mest tilfredse folk i verden. Bogen opfordrer til, at man dette år lever mere som en dansker, tager hyggen til sig og bliver lykkeligere.

MEIK WIKING
FORFATTER TIL THE LITTLE BOOK OF HYGGE OG LYKKE

Meik Wiking er en af verdens førende eksperter inden for lykkeforskning og er forfatter til flere bøger om lykke, heriblandt ”Lykken under lup” og ”The Danish way to live well”. Meik Wiking er direktør for tænketanken Institut for Lykkeforskning, som er verdens førende og har fokus på lykke, trivsel og livskvalitet og er derudover Research Associate for Danmark ved World Database of Happiness og Founding member af The Latin American Network for Wellbeing and Quality of Life Policies. Der ud over er Meik en hyppig anvendt foredragsholder både i- og udenfor Danmark, og så er han at finde på listen over verdens 100 skøreste personer.

Find produkter der kan skabe
hyggekultur i dit hjem